Aktuális

Kérdőív – kérlek töltsd ki, köszönöm!

A kérdőív célja, hogy a nyugati és a keleti módszerek használatát vizsgálja a meditálók körében. Egy szakdolgozó munkáját segíted vele.

MEGJELENT!

2021. március 15-21-ig.

2021. január 11-19-ig.

2021. január 22.

2021. január 8-10.

2020. december 11-13.

2020. október 23-25.

2020. szeptember – 2021. június

2020. szeptember

2020. július 10-12.

2020. július 4.

2020. június

2019. szeptember

2019. június

2019. május 31 – július 2.

2019. április 20.

2019. április 3-7.

2019. március

2019. február

2019. január


2018. november

Felhívás

Kedves Meditáló Barátom!

Azért írom Neked ezt a levelet, mert jártál már valamilyen programon nálam, fontos számodra a meditáció, az önképzés, az elvonulások, a napi meditálás. Olyanokat is megszólítok levelemmel, akik maguk is a meditáció népszerűsítésén dolgoznak. Szeretnék most megosztani Veled olyan információkat, amelyek fontosak lehetnek a számodra és mások számára is.

Hálás vagyok, hogy Tiszteletreméltó Dhammasami tanítványaként egy új kihívásban vehetek részt, elvonulóközpontot és kolostort alapítunk Magyarországon, hazai tanítványok és burmai/thai szerzetesek együtt. Külföldi adományokból megvásároltunk egyenlőre 2 hektárnyi területet Erdőtelken, és 2019 tavaszán elindul az építkezés, ahol egy 30 személy elszállásolására alkalmas elvonulóközpont (+10 fő kis házakban magánelvonulni is tud itt), és  egy 3 szerzetes bentlakására alkalmas kolostori épület létesül. Az egész terület fenntartását egy frissen alapított szervezet, a Nyitott Tudat Buddhista Közösség végzi. Már a nevünkben is benne van, hogy nyitottak vagyunk más emberek, szervezetek felé, és elvonulóhelyként nem csak buddhista, hanem minden együttérzésen és szereteten alapuló program mellé oda tudunk majd állni, és helyet biztosítani elvonulásokhoz, csendtáborokhoz, önismereti kurzusokhoz, jógahétvégékhez, stb. Ezek a terveink, és most jön a lényeg!

Részt tudsz venni ebben a munkában, részese lehetsz ennek az izgalmas feladatnak, ha van hozzá kedved és komoly az elköteleződésed!

Annak érdekében, hogy mindenki a számára legtesthezállóbb feladatot tudja elvállalni, létrehoztam egy google táblázatot, ahol fel vannak sorolva azok a lehetséges feladatok, amelyekbe be tudsz kapcsolódni. Természetesen a saját ötletedet is odaírhatod, ha nem találtál olyat amit elvállalnál, de tudsz valamit, ami a hasznára lehet a közösségnek. A következő üres oszlop tetejére írd a neved és az elérhetőséged, hogy fel tudjam venni Veled a kapcsolatot, és ikszeld be azt a táblázatban, amit szívesen csinálnál. Részt tudsz venni különböző munkacsoportok munkájában, vállalhatod, hogy elküldöd ezt az e-mailt egy ajánlással barátaidnak, vagy kiküldheted hírlevélben is.

A soron következő esemény, ahol a meditáció barátai (akik már voltak meditációs eseményen és olyanok akik még nem) találkoznak, hogy együtt tapasztalhassák meg a meditáció élményét, és segítséget kapjanak ahhoz, hogy a meditáció hogyan hat és mikor mire lehet használni a hétköznapokban. Fontos, hogy sokan legyünk itt olyanok is, akik már régóta meditálnak, hogy azok akik most kezdik, megtapasztalhassák azt az erőt, ami a közös meditálásban van. Az első ilyen alkalom 2019. február 16., helyszíne a Marriott Courtyard Hotel. A regisztráció 1000 Ft-ba kerül, ennek elutalásával jelentkezhetsz az eseményre, a befizetett összeget a kolostor javára fordítjuk (www.nytbk.hu). Itt készül majd el az első közös falikép, ahová mindenki leírhatja, hogy ő miért meditál, neki ez miért fontos, hogyan változott meg az élete a meditáció hatására. Az eseményre várjuk olyan grafikusok, művészek jelentkezését is, akik szívesen színezik, keretezik, öntik végső formájába majd az óriásképet, amely a leendő elvonulóközpont fő helyén lesz kiállítva, megalapozva ezzel a közös energiát, kifejezve a jószándékot, a meditáló közösség erejét. A rendezvény részleteiről folyamatosan küldünk majd információt.

Hálásan köszönöm, hogy időt szántál ennek a levélnek az elolvasására. Ha nincs időd csak arra, hogy szeretettel gondolj ránk e nagy út elején, akkor kérlek küldj egy biztató mosolyt onnan ahol most vagy, és támogass bennünket szép gondolatokkal, amikor csak eszedbe jutunk. 😊

Ha van ránk időd, és komoly a vállalás szándéka, akkor kérlek jelezd itt.

szeretettel, mettával,

Klára

—————————————————————————————————————————————————————————————

A légzés hangja: A mianmari/burmai Sunlun és Theinngu meditáció hagyományai
Írta: Pyi Phyo Kyaw
King’s College, London

A kivonatot Basa Ágnes készítette A Pandita Meditációs Központ felkérésére 2018. májusban.

Elolvasható/letölthető itt.

article.type-post .post-info { display: none; }