Burmai utazás

2019. januárjában dr. Pyi Kyaw segítségével két burmai The-inn gu vipassana technikás elvonuláson lehet részt venni. A technika nagyon új a világban, angolul sincs róla anyag. Pyi publikálás alatt lévő cikkéből Basa Ágnes kollegánk készített egy kivonatot, ebből tudtok a technika történetéről és részleteiről tájékozódni (letölthető innen).

Az első elvonulás Pyay-ban a The.inn gu kolostorban lesz (lsd. a csatolt képet). Az elvonulás 9 napos, Pyi fordítja nekünk angolra, mert a kolostorban nem beszélnek angolul. Magyarra nem lesz tolmácsolás, tehát csak akkor tudsz jönni, ha értesz annyira angolul, hogy követni tudd az instrukciókat. Pyayba Yangoonból busszal lehet eljutni, kb. 5 óra alatt. Ott lehet lakni a kolostorban, és adományt tudsz adni majd az elvonulás végén. Az elvonulás január 7-én kezdődik, előtte lévő vasárnapra kell odaérni (én 4-én indulok, egy éjszakát Dohában, egyet pedig Yangoonban alszom).

A második elvonulás ugyanazzal a szerzeteső tanítóval lesz mint Pyayban, csak Yangoonban. Ez az elvonulás is 9 napos, és január 21-én kezdődik. Itt nem lehet a kolostorban lakni, egy közeli szállodában lehet, és onnan bejárni a kolostorba. A hazautazást február 1-én tervezem.

A repülőjegyet novemberben veszem meg, így november végéig kell eldöntened, hogy szeretnél-e jönni. Ez az egy hónap repülőjeggyel, adománnyal, hotelelekkel együtt kb. 450e Ft-ba kerül.