VIPASSANĀ TANÁRKÉPZÓ ELSŐ 3 NAP

Cél: A képzés célja, hogy haladó meditálók számára (legalább 500 óra meditációs praxis, otthoni vagy elvonulásokon szerzett tapasztalat egyaránt), akik szívesen vezetnének vipassanā és mettā meditációs csoportokat, vagy munkájukban használni szeretnék ezeket a technikákat, elméleti és gyakorlati támogatást kapjanak ehhez a tanulási folyamathoz.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmaz, ötvözi a buddhista filozófiai és a tudományos elméleti megközelítéseket, valamint a meditációs gyakorlatot és elméletet. A közös személyes és/vagy online találkozások az otthoni gyakorlást segítő instrukciókkal egészülnek ki. A tanúsítvány kiállításához részt kell venni a kapcsolódó 10 napos elvonuláson, 3 alkalom adományos felkészítőt kell tartani és egy 10 oldalas esszét írni egy kapcsolódó választott témában.

Alkalmak:

 • március 26-28., 2021. május 28-30., 2021. július 2-4., szeptember 10-12.;
 • három adományos felkészítő megszervezése a nyár folyamán saját tanítványok bevonásával;
 • közös 3 napos elvonulás augusztusban (időpont később, árban nincs benne)
 • 10 napos elvonuláson való részvétel Tiszteletreméltó Dhammasami vezetésével (aki volt már ilyen elvonuláson, annak az beleszámít, de javasolt az idei részvétel is)
 • záróeseményen való személyes részvétel (szeptember 12.)

Az alkalmak három naposak és 9:00-18:00-ig tartanak, vidékieknek hálózsákos szállás biztosított. Az ételről az elvonulásokon kívül mindenki maga gondoskodik.
A tanfolyam helyszíne: Pandita Meditációs Központ (1027 Budapest, Margit krt. 44., 17 kulcs 8439, legfelső emelet, a lift lefelé) és az elvonulások helyszíne (Erdőtelki Kolostor és Elvonulóközpont)

Hoznivaló: kényelmes ruha, meditációs napló (innivaló, meditációs matrac, párna, takaró van minden helyszínen).

Ár: A tanfolyam teljes ára 300,000 Ft+ÁFA. Lehet egyben és részletekben is fizetni (25e Ft+Áfa/hó). Részletekben fizetés esetén az első 2 alkalmat kell egyben kifizetni, majd alkalmanként úgy, hogy az utolsó alkalom már előre fizetve van. A résztvevők száma korlátozott (15 fő), így azokat tudom előnyben részesíteni, aki hamarabb kifizetik a képzés árát (legalább az első 2 alkalmat egyben). A tanfolyamon személyesen és ONLINE is részt lehet venni, de javasolt minél több személyes részvétel az önismereti elemek miatt. Az elvonulásokon való részvétel a képzés lezárásának feltétele. A teljes képzésről 20% hiányzás fogadható el.

A képzés tanúsítvánnyal zárul, állami tanúsítványt akkor tudok adni, ha a 300e Ft+ÁFA ár a következő címre van átutalva:

KAI Consulting Kft.
1027 Budapest, Margit krt. 44.
Adószám: 13076865-2-41
Bankszámlaszám: 10300002-20180180-00003285

Minden más fizetési forma esetén a képzés egy általam kiállított tanúsítvánnyal zárul.

Az alkalmak felépítése:

Nyitókör, az otthoni gyakorlás átbeszélése [kb. 60 perc], Tanítás az aktuális témákról [2*60 perc], Közös meditációk [3*60 perc], Megosztás, zárókör [kb. 60 perc] Reggeli, ebéd, szünetek [kb. 120 perc]. Az alkalmak egy részében vendégtanító is segíti az elméleti és gyakorlati mélységek elsajátítását.

Tematika:

 1. Fájdalommanagement (Tisztelereméltó dr. Khammai Dhammasami videó) – Satipaṭṭhāna és Ānāpānasati (Dr. Czike Klára) – Vipassanā és mettā haladóknak (dr. Czike Klára)
 2. Menedékvétel, szertartástörténet (Cser Zoltán) – Sanghaszervezés (dr. Czike Klára) – Önismeret és buddhizmus (Dr. Czike Klára)
 3. Az éntelenség (Tiszteletreméltó Pannyawamsa online) – Meditációs technikák (dr. Czike Klára) – Önismeret és buddhizmus (dr. Czike Klára)
 4. Az Abhidhamma (dr. Pyi Phyo Kyaw online) – A buddhizmus filozófiái (dr. Czike Klára) – Az esszék átbeszélése (dr. Czike Klára)
 5. Adományos felkészítők szervezése (3 db)
 6. 10 napos elvonuláson való részvétel (a végére kell leadni a 10 oldalas esszét)
 7. Ünnepélyes záróesemény: 1 napos találkozó a képzés lezárására (2021. szeptember12.)

Jelentkezés: czike.klara@pandita.hu

Jelentkezési lap