ELVONULÁSOK, PROGRAMOK

2021. egész évben: Minden szerdán és csütörtökön este 6-7-ig közös online gyakorlás!

Általános tudnivalók
Gyere és gyakorolj velünk, oszd meg a tapasztalataidat! Tanuljunk egymástól!
Jelentkezés: czike.klara@pandita.hu

2021. május hónapban: Meditálj velünk ONLINE májusban, a Buddha születésnapjának hónapjában!

Általános tudnivalók
Minden reggel 6-7-ig leszünk együtt egész hónapban. Legyen ez a Te felajánlásod a Buddha, a Tanítás és a Közösség felé! Erősítsd meg a fogadalmad, vagy csak építsd be a meditálást a mindennapjaidba. A program kezdetének egész napját együtt tudjuk tölteni május 1-én, és május 26-án, a Buddha születésének napján (szerda) szintén együtt leszünk egy egész napos elvonulás keretében úgy, hogy éjfélig együtt meditálunk. Adományos alkalom!
Jelentkezés: czike.klara@pandita.hu

2021. május 25.: A Buddha születésnapja Telkiben

Kedves Jelentkező!
A Buddha születésének, megvilágosodásának és parinibbānába távozásának napját ünnepeljük május 25-én, Teliholdkor. A rendhagyó közös meditálásra Telkiben (Áfonya u. 10.) kerül sor reggel 9 és éjfél között.
További részletes tudnivalók …

2021. május 28-30.: Vipassanā Tanárképzó első 3 nap

Általános tudnivalók
Cél: A képzés célja, hogy haladó meditálók számára (legalább 500 óra meditációs praxis, otthoni vagy elvonulásokon szerzett tapasztalat egyaránt), akik szívesen vezetnének vipassanā és mettā meditációs csoportokat, vagy munkájukban használni szeretnék ezeket a technikákat, elméleti és gyakorlati támogatást kapjanak ehhez a tanulási folyamathoz.
További részletes tudnivalók …

2021. június 12.: Egynapos vipassanā elvonulás

Általános tudnivalók
Az elvonulás egy napos csendes meditálási lehetőség az érdeklődők számára. Ha távol laksz, és nem tudsz személyesen csatlakozni, akkor jelezd és online is részt tudsz venni az eseményen. Az elvonuláson tanítás nincs, csak olyan gyakorlók tudnak jönni, akik felkészítőn már részt vettek.
További részletes tudnivalók …

2021. június 13.: Családos Kolostori Piknik
További részletes tudnivalók …

2021. július 16.: Vipassanā Haladó tanfolyam indulása

Általános tudnivalók
Cél: A tanfolyam célja, hogy továbbfejlessze és különböző vipassanā technikákkal ismertesse meg a résztvevőket, és ösztönözze az elvonulásokon való részvételt. A tanfolyam elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmaz, ötvözi a buddhista filozófiai és a tudományos elméleti megközelítéseket, valamint a meditációs gyakorlatot és elméletet. A közös személyes és/vagy online találkozások az otthoni gyakorlást segítő instrukciókkal egészülnek ki.
További részletes tudnivalók …

2021. július 19-23.: 5 napos The-inn-gu vipassanā elvonulás

Általános tudnivalók
Ez az elvonulás a tudatosság fejlesztésének integrált megközelítését adja, amely a burmai vipassanā meditációs technikát kombinálja a mettā gyakorlásával. A gyakorló kétszer, háromszor gyorsabban veszi a levegőt, mint tenné egyébként, amely így lehetővé teszi, hogy a lélegzet jól hallhatóvá váljék.
További részletes tudnivalók …

2021. augusztus 22-31.: 10 napos Vipassanā és Mettā Meditációs Elvonulás

A Legtiszteletreméltóbb Dhammasami online/videó bejelentkezésével Burmából
Czike Klára buddhista tanító vezetésével
Erdőtelki Kolostor és Elvonulóközpont
További részletes tudnivalók …